
Tast de licors artesans de Tres Cadires i maridatge amb productes de Mosaic de Secà
El proper 24 d’agost, descobrirem un altre dels productes estrella que podeu trobar al refugi de La Porta del Congost acompanyades de les seves productores. Degustarem conscientment quatre licors fets a l’obrador de Tres Cadires, amb explicació de les receptes i del procés d’elaboració que hi ha al darrere.
Tres Cadires és una cooperativa sense ànim de lucre de desenvolupament local que elabora licors i vermuts artesans de qualitat, comparteix obrador amb d’altres projectes agroecològics i impulsa l’agroecologia i l’economia social i solidària a Ponent, coordinant, entre d’altres l’Ateneu Cooperatiu Ponent Coopera. És cofundadora de la xarxa de petites productores Mosaic de secà, que també inclou L’Aresta (fleca, de Santa Coloma de Queralt), Menjamiques (productes derivats de la garrofa, Bràfim), i Els Corremarges (conserves i salses amb fruits silvestres i oblidats, de La Sala de Comalats).
Van néixer el 2016 recuperant un licor tradicional: el Vi de Nous. Des del 2019 elaboren també el licor d’aranyons Nyons (patxaran), des del 2021 el vermut Caràcter, el primer vermut ecològic de Catalunya i més recentment, han començat a elaborar Nua, la ratafia artesana ecològica amb compostos botànics 100% de Ponent.
Aquesta activitat requereix inscripció prèvia (reserveu la vostra plaça a l'enllaç que trobareu a la descripció).
Recordeu que si voleu gaudir de l’experiència completa veniu a partir de les 19h i quedeu-vos a tastar les delícies que preparem cada setmana amb molt d’amor i, si veniu de lluny o simplement voleu allargar, quedeu-vos a dormir al nostre refugi o a la zona d’acampada.
Aquest tast se celebra en el marc dels Dijous Culturals a la Fresca, un cicle que té lloc a l’entorn de l’ermita de Sant Antoni i Santa Bàrbara d’Ulldemolins al llarg del juliol i l’agost d’aquest estiu, on es combinen concerts i tastos de productes locals. Podeu consultar els detalls de les altres mostres culturals al calendari de l’Agenda Priorat.
El cicle compta amb el suport de l'Ajuntament d'Ulldemolins i de la Diputació de Tarragona.